LEI:n käyttöönoton hyödyt liiketoiminnassa - Suomi LEI
3. tammikuuta 2018 lähtien EU-yritykset eivät ole saaneet myydä tai ostaa arvopapereita ilman LEI-tunnusta.

LEI:n käyttöönoton hyödyt liiketoiminnassa

Suomi LEI - LEI:n käyttöönoton

LEI:n käyttöönoton hyödyt liiketoiminnassa


LEI-tunnuksia otetaan nopeasti käyttöön eri hallintoalueilla ympäri maailmaa. Nämä yksilölliset 20 merkin koodit ovat nyt pakollisia monille Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Australia ja Aasiassa toimiville yrityksille. Vaikka LEI:n rekisteröinti saattaa olla pakollista yrityksellesi, LEI-tunnusten laaja käyttöönotto tuo mukanaan monia etuja rahoituspalveluyrityksille.

Edistää tehokkuutta

Global LEI Foundation (GLEIF) hahmottelee raportissaan ’Uusi tulevaisuus oikeushenkilöiden tunnistamiselle’ ongelmat, joita pankit kohtaavat uusien yritysasiakkaiden vastaanotossa. Yli puolet raporttiin tietoja toimittaneista pankkien työntekijöistä totesi, että luotettavien ja todennettavien tietojen löytäminen potentiaalisista asiakkaista on haastavaa ja aikaa vievää.  Kun otetaan huomioon, että monilla suurilla yrityksillä on yli tuhat kokopäiväistä työntekijää vastaamassa uusien asiakkaiden vastaanotosta ja heidän tietojensa päivittämisestä, on helppo nähdä, miten merkittävä määrä aikaa tähän sijoitetaan. Maailmanlaajuinen LEI-tietokanta voi vähentää huomattavasti asiakkaan todentamiseen liittyvää hallinnollista taakkaa.

Parempi asiakaskokemus

GLEIF:n asiakirja onboarding-prosesseista viittaa siihen, että kaksi viidestä vanhemmasta myyjästä on huolestunut potentiaalisten asiakkaiden menettämisestä prosessin aikana sen pituuden ja monimutkaisuuden sekä vaadittavien tietojen vuoksi. LEI:t vähentävät asiakkaan hallinnollista taakkaa, minkä ansiosta voit perehdyttää heidät nopeasti ja aloittaa palvelujesi tarjoamisen. 

Pienempi riski ja tietoinen päätöksenteko

LEI-tunnusten laaja käyttöönotto johtaa globaaleilla markkinoilla tapahtuviin liiketoimiin liittyvän riskin huomattavaan pienenemiseen. LEI on tunnistuksen maailmanlaajuinen standardi. Yrityksen LEI:hin liitettyjen tietojen käyttäminen tarkoittaa, että tiedät, kenen kanssa teet liiketoimia ja kuka omistaa yrityksen. Näiden tietojen avulla voit mitata riskin luotettavasti ja tehdä tietoisia päätöksiä. 

Alhaisemmat kustannukset

LEI:t voivat vähentää onboarding-prosessien kustannuksia 10 %, mikä johtaa 3,5 % vähennykseen pääomamarkkinoiden toimintakustannuksissa jo pelkästään maailmanlaajuisessa investointipankkiteollisuudessa. Rahallisesti tämä tarkoittaa 150 miljoonan dollarin (136 miljoonan euron) säästöjä. Tämä luku edustaa kuitenkin vain osaa mahdollisista laajemmista säästöistä. Yrityksesi työntekijöiden tietojen tarkistamiseen ja päivittämiseen käyttämän ajan väheneminen johtaa lisäsäästöihin, puhumattakaan luotettavien tietojen löytämiseen liittyvien kustannusten laskusta. Pääsy yritysten ajan tasalla olevat tiedot sisältävään LEI-tietokantaan on ilmaista ja pysyy ilmaisena.

Ole ratkaisu

Rahoituspalveluala muuttuu. Rekisteröimällä LEI:n sitoudut edistämään avoimuutta maailmanmarkkinoilla ja luomaan parempaa tulevaisuutta kaikille markkinaosapuolille.