LEI-tunnukset: LEI-tunnuksen uusiminen - Suomi LEI news
3. tammikuuta 2018 lähtien EU-yritykset eivät ole saaneet myydä tai ostaa arvopapereita ilman LEI-tunnusta.

LEI-tunnukset: LEI-tunnuksen uusiminen

Suomi LEI - LEI-tunnuksen uusiminen

LEI-tunnukset: LEI-tunnuksen uusiminen


Jokainen LEI myönnetään 1 vuoden ajaksi ja se on uusittava vuosittain. 

On erittäin tärkeää erottaa toisistaan LEI-tunnuksen uusiminen ja LEI-tunnukseen liittyvien tietojen muuttaminen. 

  • Tietojen muuttaminen tarkoittaa GLEIF-tietokannassa olevien tietojen päivittämistä. 

Muista päivittää yritystietosi palveluntarjoajasi kanssa aina, kun tiedot muuttuvat. Tämä voidaan tehdä milloin tahansa ilman vaikutusta yrityksesi LEI-tunnuksen voimassaoloon. Meillä tietojesi muuttaminen tapahtuu veloituksetta. 

  • LEI-tunnuksen uusiminen tarkoittaa tunnuksen voimassaolon pidentämistä. 

Kun uusit LEI-tunnuksesi, GLEIF-tietokannassa olevien tietojen oikeellisuuden varmistaminen on osa prosessia. Mutta LEI-tunnuksen uusiminen tarkoittaa myös sen voimassaoloajan pidentämistä. Koska tähän liittyy kolmansille osapuolille suoritettavia maksuja ja merkittävämpiä hallintokuluja, LEI-tunnuksen uusimisesta peritään maksu.

LEI-tunnuksen vuosittainen uusiminen on välttämätöntä sen varmistamiseksi, että yrityksen tiedot pysyvät ajan tasalla GLEIF-tietokannassa. Koska pankit, rahoituslaitokset ja muut tahot käyttävät näitä tietoja tunnistaakseen kansainvälisillä markkinoilla rahoitustoimia tekeviä yrityksiä, on erittäin tärkeää, että tiedot pitävät paikkansa.

Yritykset eivät voi itse päivittää tai muuttaa GLEIF-tietokannassa olevia tietoja. Sen sijaan niiden on käytettävä palveluntarjoajaa, josta käytetään nimitystä LOU – Local Operating Unit. LOU tarkistaa, että toimitetut tiedot ovat GLEIF-vaatimusten mukaisia, ennen kuin ne päivitetään GLEIF-tietokantaan. Tämä edistää tietoden korkeaa laatua ja luotettavuutta.

LEI-tunnuksen uusiminen

GLEIF-tietokanta sallii LEI-tunnuksen voimassaolon jatkamisen vain 12 kuukauden ajaksi.

On erittäin tärkeää huomata, että jos tunnuksesi voimassaoloa pidennetään yli 2 kuukautta ennen sen päättymispäivää, pidennettyä ajanjaksoa ei lisätä tunnuksen viimeiseen voimassaolopäivään. Sen sijaan LEI on voimassa vain 12 kuukauden ajan uusimispäivästä. 

Tämä tarkoittaa, että yrityksesi LEI vanhenee aikaisemmin, eli maksat enemmän lyhyemmästä voimassaoloajasta. Siksi on tärkeää olla sekoittamatta keskenään LEI-tunnukseesi liittyvien tietojen muutosprosessia (joka on maksuton) ja LEI-tunnuksesi voimassaoloajan jatkamista (maksua vastaan), 

Tietokantamme tarkistaa LEI-tunnuksen voimassaolon automaattisesti ennen uusintapyynnön lähettämistä oikeana ajankohtana. Tämä auttaa asiakkaitamme säästämään aikaa ja rahaa.

Suomi LEI-tietokanta on integroitu kaupparekisterin, GLEIF-tietokannan ja LOU-järjestelmämme kanssa. 

Suomi LEI-tietokannan avulla voit pidentää tunnuksesi voimassaoloa milloin tahansa ja jopa viideksi vuodeksi kerrallaan. Automaattinen tietokantamme ei lähetä uusimispyyntöä GLEIF-tietokantaan ennen kuin LEI-tunnuksesi vanhenee. 

Lisäksi kaupparekisteri-integraatiomme tarkoittaa, että pystymme automaattisesti tarkistamaan erot kaupparekisterin ja GLEIF-tietokannan välillä. Sinulle ilmoitetaan mahdollisista ristiriidoista, ja päivitämme tiedot GLEIF-tietokantaan automaattisesti. 

Kerran vuodessa pyydämme asiakkaitamme tarkistamaan LEI-tunnukseensa liittyvät tiedot ja vahvistamaan niiden oikeellisuuden. Suomi LEI:n kanssa nämä päivitykset ovat maksuttomia.

Huomaa, että voimme uusia ja päivittää vain LEI-tunnuksia, joita hallinnoimme. Tunnuksesi siirtäminen hallintaamme on helppoa ja ilmaista. Voit lukea lisää LEI-tunnuksesi siirtämisestä täällä.

Suomi LEI seuraa LEI-tunnuksesi voimassaolopäiviä ja ilmoittaa sinulle, kun sinun on uusittava tunnuksesi. Älykäs järjestelmämme tarkoittaa, että pystymme tarjoamaan uusintoja jopa viiden vuoden jaksoille. Tämä vaihtoehto on kätevä yrityksille, jotka tarvitsevat LEI-tunnuksen pidemmäksi aikaa. Monivuotiset sopimukset säästävät aikaa ja rahaa!

LEI-tunnuksesi voimassaolon tarkistaminen

Tunnuksen voimassaolo voidaan tarkistaa GLEIF-tietokannasta milloin tahansa. Pitämällä LEI-tunnuksesi aktiivisena voit välttää rahoituslaitosten tapahtumia edeltävistä tarkastuksista johtuvat viivästykset tai ongelmat. 

Voit tarkistaa LEI-tunnuksesi voimassaolon täältä.