3. tammikuuta 2018 lähtien EU-yritykset eivät ole saaneet myydä tai ostaa arvopapereita ilman LEI-tunnusta.

Tietosuojakäytäntö

Voimassa 01/07/2019 alkaen

Esittely

Baltic LEI OÜ on rekisteröity Virossa ja toimii LEI-tunnusten rekisteröintiasiamiehenä Pohjois- ja Etelä-Euroopassa. Toimimme Suomessa tavaramerkillä SuomiLEI.

Baltic LEI OÜ (tästä lähtien ”BLEI”) käsittelee ja käyttää asiakastietoja tässä asiakirjassa kuvaillun tietosuojakäytännön perusteella. Jos asiakas hyväksyy tämän käytännön, hänen on merkattava sitä koskeva kenttä ennen oikeushenkilötunnuksen (LEI) hakemuksen lähettämistä. Merkitsemällä tämän kentän, asiakas antaa BLEI:lle luvan käyttää asiakkaan tietoja kaikkiin LEI-numeron hankkimiseen liittyviin tarkoituksiin.

1. Asiakastietojen kerääminen

1.1. Asiakastiedon kerääminen tapahtuu SuomiLEI:n verkkosivuilla osoitteessa www.suomilei.fi silloin, kun asiakas täyttää hakemuksen ja tilaa LEI:n yritykselleen, tai kun asiakas hakee LEI-tunnuksen uusintaa. Hakemuksen vastaanottamisen jälkeen BLEI voi tarvittaessa pyytää lisätietoa sähköpostitse tai puhelimitse. BLEI voi pyytää lisätietoja myös paikalliselta yritysrekisteriltä.

1.2. BLEI kerää ainoastaan niitä asiakastietoja, jotka ovat pakollisia LEI-numeron hankkimista tai uusimista varten tai muista asiakkaan LEI-tunnukseen liittyvistä syistä.

1.3. Vaaditut asiakastiedot sisältävät yrityksen nimen, y-tunnuksen, virallisen osoitteen, päämajan osoitteen (jos eri kuin virallinen osoite), emoyhtiön tiedot (jos yrityksellä on emoyhtiö, joka tekee konsernitilinpäätöksen), edustajan etunimi ja sukunimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

2. Asiakastietojen käsittely ja välitys

2.1. BLEI käsittelee asiakasdataa modernilla datankäsittelyohjelmistolla. Tavoitteena on muuttaa asiakasdata vastaamaan muotoa, jonka GLEIF vaatii valtuutetuilta LOU-rekisterinpitäjiltä.

2.2. BLEI siirtää asiakastietoa vain GLEIF:n valtuuttamille rekisterinpitäjille (LOU) saadakseen LEI-tunnuksen. Rekisterinpitäjät (LOU) ovat velvoitettuja säilyttämään ja suojelemaan saamansa asiakastiedot.

3. Asiakastietojen suojelu ja säilyttäminen

3.1. BLEI ei luovuta asiakastietoa kolmansille osapuolille, ellei se ole välttämätöntä LEI-tunnuksiin liittyvistä syistä.

3.2. Asiakasdata säilytetään BLEI:n verkkopalvelimilla, jotta voimme tarjota LEI-tunnuksen uusintatietoja asiakkaille oikea-aikaisesti.

4. Asiakastietojen päivitys

4.1. Asiakas on vastuussa yrityksen nimissä ilmoitetuista tiedoista SuomiLEI:lle. On asiakkaan vastuulla tiedottaa BLEI:tä kaikista muutoksista ja päivityksistä.

4.2. BLEI ei ole vastuussa väärän tiedon mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

Top