Tietosuojakäytäntö - Suomi LEI
3. tammikuuta 2018 lähtien EU-yritykset eivät ole saaneet myydä tai ostaa arvopapereita ilman LEI-tunnusta.

Tietosuojakäytäntö

Voimassa 1.03.202021 alkaen

Johdanto

Baltic LEI OÜ (”Suomi LEI”) on Pohjois- ja Itä-Euroopassa toimiva LEI-rekisteröintiasiamies, joka toimii Suomessa nimellä Suomi LEI.

Suomi LEI käsittelee ja käyttää henkilötietoja tässä asiakirjassa kuvaillulla tavalla.

Suomi LEI toimii LEI-rekisteröintiasiamiehenä ja tekee yhteistyötä Global Legal Entity Identifier Foundationin (GLEIF) hyväksymien paikallisten toimintayksiköiden kanssa. Suomi LEI kerää tietoja oikeushenkilöistä. Tietojen kerääminen tapahtuu verkkosivustolla, kun oikeushenkilön edustaja tekee hakemuksen LEI-tunnuksen saamiseksi tai uusimiseksi. Saatuaan hakemuksen Suomi LEI voi pyytää tarvittaessa lisätietoja sähköpostitse tai puhelimitse. Suomi LEI kerää vain LEI-tunnuksen hakemiseen, uusimiseen tai päivittämiseen tarvittavia tietoja.

Suomi LEI käsittelee tietoja kuten oikeushenkilön toiminimi, rekisterinumero, virallinen osoite, pääkonttorin osoite, emoyhtiön tiedot, edustajan etunimi ja sukunimi, sähköpostiosoite, valtuutusasiakirjat (valtakirja), puhelinnumero ja maksutiedot. Suomi LEI odottaa, että tällaiset tiedot liittyvät ainoastaan oikeushenkilöihin eikä niitä siksi pidetä tietosuojalakien määritelmien mukaisina henkilötietoina. Jos kuitenkin henkilöitä (oikeushenkilöiden edustajia) koskevat tiedot kuuluvat henkilötietojen määritelmän piiriin, kuvataan tässä, miten näitä tietoja käsitellään.

Mitä henkilötietoja keräämme

Suomi LEI kerää henkilötietoja oikeushenkilöiden edustajilta. Nimi ja yhteystiedot (sähköposti/puhelinnumero) tallennetaan Suomi LEI:n tietokantoihin. Tiedot kerätään, kun oikeushenkilön edustaja tekee hakemuksen Suomi LEI:n verkkosivustolla.

Tarkoitukset, joita varten henkilötietoja käsitellään

Suomi LEI kerää henkilötietoja oikeushenkilöiden edustajilta oikeushenkilöiden LEI-tunnusten rekisteröimistä, uusimista ja päivittämistä varten.

Oikeudellinen perusta

Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on sopimuksen täyttäminen.

Suoramarkkinointi

Suomi LEI ei lähetä sähköpostia suoramarkkinointitarkoituksiin. Sähköpostia käytetään muistutusten lähettämiseen ja yhteydenpitoon asiakkaiden kanssa.

Vastaanottajat

Oikeushenkilöiden edustajien henkilötietoja ei näytetä julkisesti.

Rekisteröityjen oikeudet

Oikeus saada pääsy tietoihin. Yksilöt voivat saada pääsyn henkilötietoihinsa tai saada niitä koskevia tietoja.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Jokaisella on oikeus saada henkilötietonsa jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja välittää nämä tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

Oikeus poistaa tiedot. Jokaisella on oikeus pyytää henkilötietojensa poistamista, jos henkilötietoja ei enää tarvita asiaan liittyviin tarkoituksiin.

Jos haluat käyttää mitä tahansa edellä mainituista oikeuksista, ota yhteyttä Suomi LEI:hin.

Tietojen tallennus- ja säilytysaika

Suomi LEI varastoi tietoja ja asiakirjoja GLEIF-vaatimusten mukaisesti. Riitatapauksessa henkilötietoja säilytetään, kunnes sopimukseen päästään tai kunnes vaatimuksen määräpäivä erääntyy. Henkilötietoja säilytetään suojatuilla palvelimilla Euroopan unionissa.

Muutokset

Suomi LEI voi päivittää tämän tietosuojailmoituksen milloin tahansa, jos se on tarpeen tietojenkäsittelykäytäntöjen, henkilötietojen suojaa koskevien lakien tai muun muutoksen huomioon ottamiseksi.

Evästeiden käyttö

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka verkkosivustot, joilla vierailet, asettavat tietokoneellesi. Niitä käytetään laajalti saamaan verkkosivustot toimimaan tai toimimaan tehokkaammin sekä tarjoamaan tietoja verkkosivuston omistajille.

Useimmat verkkoselaimet useimpien evästeiden jonkinasteisen hallinnan selaimen asetuksista. Saadaksesi lisätietoja evästeistä ja siitä, kuinka näet, mitä evästeitä on asetettu, käy sivustolla www.aboutcookies.org tai www.allaboutcookies.org.